18 Mayıs

Sayın Bina Yöneticileri ve Kat Malikleri;

24 Haziran 2015 tarih ve 29396 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği ve 23.06.1965 tarih ve 634 sayılı kat mülkiyeti kanununun 35. Maddesinde 04.04.2015 tarihinde yapılan değişiklik hükümleri gereğince; “bina sorumlusu; asansörün güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak üzere ayda bir kez bakımını ve yılda bir kez periyodik kontrolünü yaptırmaktan, bakım ve periyodik kontrol ücretinin ödenmesinden sorumludur ve yönetici ataması yapılmayan ana gayrimenkulde, bu kontrolün yaptırılmasından kat malikleri müştereken sorumludur; asansör monte eden veya onun yetkili servisi, insan can ve mal güvenliği yönünden asansörün risk taşıması durumunda bina sorumlusunu yazılı olarak bilgilendirmekle yükümlü olup, asansörün, asansör monte eden veya onun yetkili servisince güvenli hale getirilmesini sağlamakla bina sorumlusunun yükümlü olduğu ve bina sorumlusu, söz konusu asansöre, asansör monte eden veya onun yetkili servisi tarafından müdahale edilene kadar gerekli güvenlik tedbirlerini alır,” hükümlerine yer verilmektedir.

Belediyemiz, bu nedenle ilçe sınırları içerisinde bulunan yapılardaki asansörlerin yıllık kontrolünün ilgili yönetmelik çerçevesinde gerçekleştirilmesi kapsamında A tipi Muayene Kuruluşu olan TMMOB Makine Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi ile protokol imzalamıştır. İmzalanan protokolde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirlenen yıllık periyodik kontrol bedelleri aşağıda gösterilmiştir.

Durak Sayısı :  0 – 5     =179,50 TL + KDV

Durak Sayısı :  6 – 10   = 211,20 TL + KDV

Durak Sayısı :11– 15 = 253,40 TL + KDV

İlk Periyodik kontrol ücretsiz olup, sonraki takip kontrollerinde ise periyodik kontrol hizmet bedeli kadar ücret alınır.

Binanızda bulunan asansörün/asansörlerin yıllık kontrolünü gerçekleştirmek üzere aşağıda iletişim bilgileri verilen Makine Mühendisleri Odasına başvurarak yıllık kontrol talebinde bulunmanızı, bakımcı firma nezaretinde gerçekleştirilecek olan kontrol çalışmaları sırasında muayene personeline yardımcı olmanızı,kontrol sonrası raporlarınızı aşağıda iletişim bilgileri verilen Makine Mühendisleri Odasından alarak,raporda belirtilen eksik ve hataları gidermenizi ve binanızdaki asansörlerin güvenli bir şekilde kullanılmasının sağlanmasını, aksi durumda Res’en gerçekleştirilecek kontroller sonrası asansörünüzün mühürlenebileceğini bilgilerinize sunarız.

Anılan kanun ve yönetmelikler gereği yapılacak olan Asansörlerin Yıllık Kontrolleri hizmetinin yerine getirilmesinde göstereceğiniz duyarlılık ve işbirliği için şimdiden teşekkür eder, sağlık ve esenlikler dileriz.

Detaylı bilgi için Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne veya Beyaz Masa birimine başvurulması gerekmektedir.

Kamuoyu, Bina Sorumluları ve Kat Maliklerine duyurulur.

ZARA BELEDİYE BAŞKANLIĞI

A TİPİ MUAYENE KURULUŞUİLETİŞİM BİLGİLERİ:

TMMOB Makine Mühendisleri OdasıAsansör Kontrol Merkezi SİVAS İrtibat Bürosu

Adres   : Çayyurt Mahallesi Yokuş Sokak Tanrıverdi Apt. Altı No:2  / SİVAS