Zara Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası Arasında 38 İşçiyi Kapsayan Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı.

Belediye Başkanlığı makamında gerçekleştirilen görüşme sonunda birinci yıl yüzde 40, ikinci yıl enflasyon oranında zam yapılması için mutabakat sağlanarak protokol imza altına alındı.
Belediye Başkanımız Fatih Çelik, yaptığı açıklamada, toplu iş sözleşmesinin taraflara hayırlı olmasını diledi.
Hizmet-İş Sendikası ile 38 Belediye personeli için iki yıllık zam protokolünü imzaladıklarını söyleyen Çelik, "Dolayısıyla biz personelimizi yüksek enflasyona ezdirmedik. 2022 yılı için yüzde 40 oranında, 2023 yılında da enflasyon oranında tekrar zam uygulayacağız." dedi.
Belediye olarak personelle mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Çelik, "Biz de personelimizin bu azimli çalışmalarına kayıtsız kalamazdık. Ayrıca şirket kadrolu 11 personelimizle protokolümüz bitmişti. Önümüzdeki günlerde ek bir protokolle, ek zamlarla bu personellerimiz için sözleşme imzalamış olacağız." diye konuştu.